Tysk Engelsk FacebookFlickrYoutube Instagram

Danmarks stærkeste danselinje
Danmarks stærkeste danselinje

Leder du efter et seriøst dansemiljø, udfordringer uanset dit niveau, mange timer om ugen og masser af shows? Så er danselinjen på Hoptrup Efterskole det rigtige valg.

Dans spiller en vigtig rolle i hverdagen, og faget er bygget op omkring din passion for bevægelse. Sammen gør vi dig til en endnu dygtigere danser.

På danselinjen har vi et højt ambitionsniveau. Vi forventer, at du er interesseret i at udforske dansen i mange genrer og sammenhænge. Vi arbejder grundlæggende med genrerne jazz, funk, moderne og showdance. Vi arbejder med teknikken bag disse dansegenrer og inddrager elementer fra Hiphop, streetdance, break, samba/ latin dans, lyrisk jazz og moderne i kombination med både impro og contant impro. 

Vi træner fire ud af hverdagens fem dage, og der er masser af muligheder for at øve sig om aftenen. I løbet af året laver vi fire store produktioner - et danseshow, en musical, en turné og en stor forestilling sidst på året. Alle produktioner har et højt niveau og bliver afviklet i professionelle rammer med lyd, lys og et stort scene-setup.

For at udfordre alle på det rigtige niveau, arbejder danselinjen igennem året på flere forskellige hold. Når der er gæstelærere m.v. arbejder vi naturligvis også på tværs af holdene.

På Hoptrup Efterskole kommer vi vidt omkring, men vi underviser vi primært inden for følgende overordnede stilarter:

Jazz

Siden sit udspring fra ballet har jazzdansen udviklet sig i mange retninger. På Hoptrup Efterskole lægger vi vægt på arbejdet med teknikkerne indenfor jazz, og vi arbejder udtryksmæssigt inden for den lyriske jazz. Indlevelse i musikken, energi og improvisation er naturlige ingredienser i undervisningen i jazz.

Moderne

Moderne dans er en kunstart. I forhold til den klassiske ballet bygger den moderne dans på en anden æstetik, ofte med mere tyngde i bevægelserne, og hvor en pointed fod måske ikke altid er det korrekte. Inden for moderne dans lægger vi stor vægt på improvisation, som både udfordrer og frigør eleverne. Vi arbejder med formidling, teknik, indlevelse og lader danseeleverne være kreative, hvilket moderne dans tillader.

Street / hiphop / house

Stemningen er rå og med masser af power og attitude. Med udgangspunkt i 70’ernes Ghetto-kultur er både dansegenrene hiphop og house en videreudvikling af den streetdance, der oprindeligt blev danset på gaden i New York. På Hoptrup Efterskole arbejder vi med at fastholde grundelementerne - det tunge og det rå - samtidig med at vi hele tiden følger med tidens nyeste trends indenfor streetgenrene. Både hiphop og house kræver styrke, teknik og ikke mindst den helt rigtige attitude…

Funk

Den rytmiske funk lægger sig meget tæt op ad hip hop-genren, men i funken koncentrer man sig mest om selve dansetrinene og mindre om de akrobatiske bevægelser. Her på skolen blander vi både det feminine med det maskuline og det bløde med det hårde. Vi arbejder benhårdt og fokuseret på detaljer og præcision til fed funky musik.

Showdance

Showdance er en scenedans med meget få grænser, hvor du basic laver en fortælling med dansen. Koreografien understreger ofte musikkens tekst og lyde.
På Hoptrup Efterskole fokuserer vi på krops- og ansigtsudtryk, indlevelse, energi og på at lave et så fedt show som muligt med rekvisitter, kostumer, lys mm.

Det er super fedt at stå dér - badet i lys og høj musik - og vide at man skal give publikum det bedste man har. Her kommer koreografi-arbejdet virkelig til sin ret. Ligesom den tekniske træning har koreografiarbejde en fremtrædende rolle i danseundervisningen på Hoptrup Efterskole.

I løbet af året skal der arbejdes frem mod mindst fire forestillinger, hvori dansekoreografier enten indgår eller udgør et reelt danseshow. Det er gennem arbejdet med koreografier, at undervisningens øvrige elementer smelter sammen, og både genreforståelse, scenisk udtryk og forskellige danseteknikker kan afprøves i helhed.

Der er stor opmærksomhed fra omverdenen omkring vores koreografier og danseshows på Hoptrup Efterskole, og det forventes at dele af danselinjen med mellemrum tager ud og optræder. Vil du med?

For at kunne blive en rigtig dygtig danser, skal du have styr på de teknikker, der knytter sig til de forskellige genrer. Teknik-træningen tager udgangspunkt i grundteknikkerne fra jazz, moderne og ballet. Der er afsat ugentlige timer til decideret undervisning i teknik, og teknik-træningen anses som en væsentlig del af den enkelte elevs dygtiggørelse.

Timerne i teknik er til for at lære - ikke for at lære udenad, men for at mærke efter i kroppen og lære, hvordan du udfører det, du skal, til perfektion. Teknik er ikke en sur pligt, men en nødvendighed for at blive dygtig.

Derfor er det også tilladt at lave fejl i teknik-timerne. Man må fejle alt det man vil, bare man hele tiden stræber efter at gøre det bedre næste gang...

Din udvikling frem mod at blive en dygtigere danser er en personlig proces. Det er en naturlig del af danseundervisningen på Hoptrup Efterskole. 

Sammen med en teknisk dygtiggørelse lægger vi vægt på, at kroppens bliver det basale værktøj, der kan bruges til at udtrykke såvel en emotionel som en narrativ - altså fortællende - oplevelse. Indenfor alle dansegenrer er det vigtigt, at man har en personlig tilgang til dansen og en personlig måde at udtrykke det på.

Det kan være en grænseoverskridende opgave at arbejde med dit personlige udtryk, men det tilfører din dans - uanset om det er i en gruppe eller solo - netop dét, der skiller dig ud fra mængden.

Selv om vi kan meget på HE, har vi nøje udvalgt andre danseskoler og uddannelser, som vi arbejder sammen med. Her er nogle stykker af dem:

Caroline Sander driver en super danseskole i og omkring Varde. Ind i mellem kommer Caroline hos os og underviser som gæstelærer. Du kan læse med om Dance Company Twenty her: https://www.dancecompanytwenty.dk


I Hostebro ligger Dansk Talentaakademi, der tilbyder undervisning på højt niveau for 16 til 25 årige. Vi har en del tidligere danseelever, der er fortsat på DTA's danselinje og vi udveksler undervisere til forskellige workshops. Læs mere om Dansk Talentakademi her: https://www.talentakademi.dk