Er du nørd på den fede måde - og vil du gerne bruge dine evner til noget seriøst direkte efter opholdet på Hoptrup. Så tag lige og læs om vores scenetekniklinje. Den er ikke for børn.

Det kan godt være, der er nogen, der synger, spiller og danser. Men hvis ikke du sørger for, at teknikken fungerer - ja så ligner det jo ingenting.

Uanset om du ønsker at dyrke en hobby eller du ønsker at arbejde professionelt med lyd og lys, så har vi det ultimative tilbud til dig. Du kan opnå en stor indsigt i faget og vi kan forberede dig til optagelse på Eventtekniker-uddannelsen eller en anden sceneteknisk uddannelse.

Scenetekniklinjen på Hoptrup Efterskole består af flere grundforløb, hvor du kommer i dybden med både lyd og lys. Vi har rigtig meget lækkert grej - digitale miksere, indspilningsstudie, stort PA, analoge og digitale lyspulte, masser af inteligente lamper og vi køber hele tiden nyt.

Når vi har det grundlæggende på plads, kan du fordybe dig i et speciale. Og for at få det højest mulige niveau, benytter vi ofte gæstelærere, som er dybt nede i, hvad de snakker om.

Vi samarbejder med flere professionelle lyd- og lysvirksomheder, der er med til at sikre et højt niveau i undervisningen og at vi altid har det fede grej til rådighed. Se mere om gæstelærere og samarbejdspartnere på den næste side.

Du kan ret hurtigt blive ansvarlig for at afvikle begivenheder på efterskolen, og efter nogen tid kan du også komme med ud og løse opgaver uden for skolen. Vi samarbejder med flere udlejningsvirksomheder, så du ser tingene fra en helt professionel vinkel. 

Du skal regne med at bruge flere weekender og aftner på scenetekniklinjen, da de arrangementer, du skal lave setup til, sjældent ligger inden for almindelig skoletid. Til gengæld får du en erfaring og en udtalelse med dig, der gør, at du kan søge arbejde der, hvor det virkelig sker: På teatre, scener, festivaler og andet.