Tysk Engelsk FacebookFlickrYoutube Instagram

Brænd igennem på musicallinjen
Brænd igennem på musicallinjen

Sang, dans, skuespil - en rigtig musicalperformer skal kunne det hele. Det er en stor mundfuld. På Hoptrup Efterskole styrker vi netop dine evner, så du ender med et helstøbt og stærkt udtryk på scenen.

Måske vil du gerne optages på Det Danske Musicalakademi eller en anden musical-skole ude i verden. Det kræver hårdt arbejde - og det er lige præcis, hvad du skal regne med at levere på musicallinjen her hos os!

Vi arbejder hele tiden hen imod showcases og forestillinger. Indholdet på musicallinjen er meget bredt og stiller store krav til din disciplin og fleksibilitet.

Vi arbejder målrettet med stemmetræning, ensemblesang, dansetræning, koreografi, stagefight, repertoire og meget mere. Til gengæld for dit arbejde får du virkelig udvidet dine udtryksmuligheder, din karakter og din viden om musicalens verden.

Vi laver mange masterclasses i løbet af året og arbejder med, hvordan man på en glidende og naturlig måde kommer videre i en handling efter en sang eller et danseoptrin. Det er ikke nemt, men det er her, selve musicalgenren virkelig folder sig ud og lykkes. Med støtte fra Statens Kunstfond har vi med stor succes haft skuespiller Morten Hembo som gæstelærer på musicallinjen. Læs om projektet og Morten Hembo her.

Sangen er en stor del af musicalens virkelighed - både når du synger solo og sammen med andre. Læs mere om sangundervisningen her.

Stemmetræning

Foregår som holdundervisning, hvor vi arbejder med stemmen som et teknisk redskab til formidling. Ligeledes vil der blive fokuseret på teknik, kropsholdning og attitude.

Ensemblesang

Her skal der synges en hel masse kendt og mindre kendt repertoire fra musicals. Det kan være alt fra Atlantis til Wicked...vi kommer hele vejen rundt. Der fokuseres i særdeleshed på evnen til at klinge med andre samt forståelsen for det musikalske rum.

 

Dansen er et vigtigt element i en musicalperformers optræden - din krop som virkemiddel på scenen skal udvikles hele tiden.

Danseteknik træning

Her arbejder vi med grundteknikkerne inden for forskellige dansegenrer. Vi lægger vægt på, at den enkelte udvikler sine tekniske evner, samt øger den kropslige bevidsthed gennem fysisk træning og forskellige grundbegreber indenfor dansens verden.  Der vil derudover bl.a. blive arbejdet en del med improvisation og fortolkning af musik.

Koreografi

Koreografering af forskellige musicalnumre. Typisk vil der være tale om de koreografier, der skal med i de produktioner, vi skal optræde med. Fokus er i denne sammenhæng lagt på det dramatiske udtryk samt historiefortælling i dansen.

At tage et manuskript, gøre det til sit eget og derefter servere det for publikum kan være en svært øvelse. Men det kan læres...

Dét, du skal lære, er blandt andet: 

Karakterarbejde

Vi nærlæser her alt det, der står mellem linjerne i en tekst og afdækker de lag, der udspiller sig mellem dramatikerens arbejde og det endelige resultat, som det tager sig ud på scenen. Ordene skal omsættes til troværdige karakterer med alle deres betoninger og bevægelser. Den dramatiske forståelse af personlighed og identitetstræk er i højsædet.

Stagepresent

Hvordan fylder man det ”Tomme Rum” mellem scene og publikum? Det drejer sig meget om at være på og få en bevidsthed om, hvordan man sender energi fra scenekanten og ud til resten af salen, og ikke mindre om træning i at arbejde videre med den energi og opmærksomhed, der sendes den modsatte vej.

To be or not to be

Hvordan kan man være på - uden at være på? Forståelse for hinanden på en scene. Der skal også her arbejdes med motiv og handling. Enhver ageren på scenen har sit udspring, og alt man gør har betydning og kan bruges senere i forestillingen.

Undervisere

Gæstelærere